Познавате Део от всякакви размери екрани, сцени и писти. Води предаването „Джубокс“ по БНТ 1, „Джубокс: любовни квартири“, „Рекламна пауза“ и „Големите 10“, бил е един от водещите на предаването „Това го знае всяко хлапе“, водил е X Factor и „Спорт Тото“ по bTV. Део е победител в благотворителното риалити шоуто VIP Brother 2009г. , а в Dancing Stars отпада преди финала. Участвал е в няколко български пълнометражни филма, като в „Бунтът на L“ е в главната роля. Имам собствен музикален албум „Това съм аз“.

Деян Славчев – Део

Защо се съгласи да участваш?
Отношението ти в мейлите, в които ми обясняваше за какво става въпрос ми допадна.

Кога и как осъзна, че имаш мъжко тяло и усещал ли си някога към това да има някакви социални изисквания?
Нямам конкретен спомен. Помня първото си влюбване – Александрина Пенушлиева в първи клас. Не знам дали това е осъзнаване на мъжкото ми тяло.

Изпитвал ли си срам от тялото си? Мислил ли си си някога, че трябва да изглеждаш по различен начин, за да бъдеш по-успешен/по-щастлив/по-реализиран?
Май не е имало такъв момент. Тялото и килограмите ми не са варирали много през годините. Фалшивата ми руса коса е едното нещо, което поддържам постоянно и си мисля, че без нея няма да съм аз. Надявам се скоро съвсем да опада и притесненията ми да изчезнат.

Как се е развивало самочувствието ти през годините? Имал ли си периоди, когато не си се чувствал достатъчен или си изпитвал необосновано негативни емоции спрямо себе си и възможностите си?
Имам съмнения спрямо възможностите си постоянно, но вече гледам на тях по-спокойно. Преди ме изяждаха и са се опитвали да ме унищожат. Осъзнах, че те ще са с мен винаги. Някак си си станахме приятели и си пием крафт биричката заедно. Смеем си се един на друг и се подкрепяме. Не съм най-големия артист, който трогва хората и ги вдъхновява, че да страдам толкова и да се самобичувам в творческите си търсения на истината.Стана ми ясно,че съм занаятчия със своите възходи и падения. Благодарен съм на съдбата си. Абе, приех се, общо взето, и ми олекна.

Разкажи ми за страховете ти. Какво те плаши? Имало ли е моменти, в които не си можел да се справиш с тях (страховете) и си имал нужда от помощ? Моменти, в които тревожността ти взима връх над рационалността?
Страх ме беше от полет със самолет. Мина това. В колата си имам различни амулети против сериозни катастрофи. Всичките работят. Поне засега. Ха-ха. Надявам се винаги да е така. Сега имам притеснения, свързани със сина ни, от време на време, но знам, че щом аз съм го докарал дотук и той ще се справи с всички предизвикателства на живота.

Какво е за теб интимното партньорство? Има ли смисъл от него или можем да съществуваме по единично?
Въобразявал съм си, че съм си самодостатъчен. Времето ми показа, че не е така. Мога да се забавлявам сам супер – да… Но да избутам целия живот сам, без моята съпруга, която да ме дразни и да ме вдъхновява ми се струва безсмислено, скучно и нещастно.

Бащинството беше ли част от „биологичния ти часовник“? (Изитваше ли нужда да ти се случи? Как те промени?)
Твърдо – да. Чувствах, че се блъскам в стена, че съм стигнал до финала на определен етап. Беше празно вече. Съпругата ми е здраво стъпил на земята човек и настоя да действаме. Благодарен съм ѝ. С всичките страхове и притеснения бащинството е нещо велико.

Работа и личен живот – балансираш ли ги или едното е за сметка на другото?
Старая се да имам два двигателя. Един за работа и един за вкъщи. Двата са ми еднакво важни. Надявам се с годините да овладея работата им до съвършенство.

Защо да бъдеш в тялото си е най-хубавото място, на което можеш да бъдеш?
Защото в този живот няма да имаме друго.

Психично здраве Европа* стартира новата лидерска програма за младежи от Европа на възраст 18-25 години. Програмата предлага възможност да се гарантира, че гласовете на младите хора са в основата на движението за психично здраве. Ние от фондация Кожа - платформа за психично здраве се надяваме, че България ще има свой представител!
1
Конференцията, посветена на Обсесивно-компулсивното разстройство (ОКР) и свързаните с него растройтва, която се проведе в края на 2023 г., представи петима лектори с различен с различна експертиза. В този материал ще намерите както кратки описания на техните презентациите, така и видеозаписите от конференцията. Ще намерите и личните истории на хора, живеещи с ОКР, с което се надяваме, че ще видите това разстойство през неговия ежедневен човешки облик.
ОКР конференция
Георги Ненов. На 37 години1 от София . Неженен, но щастливо обвързан и баща на едно малко Кате. Създател и водещ на подкаста “Свръхчовекът с Георги Ненов”, който от почти 8 години всеки вторник разказва истории, които вдъхновяват. Отдаден на спорта - в конкретния момент на бразилското джу джицу. Забавлява се като кара неща - автомобил, мотоциклет и/или ски. Обича да чете и слуша книги и подкасти и да се среща с хора за пример. Напоследък посещава училища извън София, за да се срещне с гимназисти и да им разкаже за уроците, които той е получил от над 400 госта и да им помогне да повярват, че имат свой собствен свръхчовешки път - в образованието, в кариерата, в живота.
Gerogi Nenov Ubermensch
Оля Антонова, позната като Оля Малинова, е известна с много неща, но две се открояват - комедия и вино. Семейният бизнес на Оля е първият и най-голям производител на плодови вина в България - "Трастена". Заедно с Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова основават компанията за стендъп "Три жени на микрофона". Сред популяните спектакли на компанията са "Добрата, Лошата и Красимира" и моноспектакълът "Министър на щастието".
Olq 2
Имаме удоволствието да Ви поканим на еднодневна конференция, посветена на Обсесивно-компулсивното разстройство (ОКР). Събитието е както за хора с преживелищен опит и техните близки, така и за професионалисти, които биха желали да обогатят познанията си.  Фокусът на конференцията е върху напредъка в разбирането и менажирането на това сложно и хетерогенно психично състояние, а лектори, с които ще Ви срещнем, са специалисти с богат, дългогодишен международен опит. 
Обеивно компуливно разтрото (Facebook Cover) (1) tran
Регистрирана разпознаваемост, декларативна толерантност и обществена значимост на проблемите на психичното здраве, но и повече консервативност. Това отчита нова втора вълна на експериментално изследване на „Кожа“,
Как миcлим за пcихичното зраве