Кандидатствайте за участие в европейска програма за млади лидери в психичното здраве

Психично здраве Европа стартира новата лидерска програма за младежи от Европа на възраст 18-25 години. Програмата предлага възможност да се гарантира, че гласовете на младите хора са в основата на движението за психично здраве. Ние от фондация Кожа – платформа за психично здраве се надяваме, че България ще има свой представител!

Информация за проекта

Активното участие на младите хора в разработването на политики, социално-политически процеси и структури е от съществено значение за постигането на по-справедливо и равноправно общество, в което психичното здраве на всеки може да се развива.

Подкрепено от Селена Гомес

Този проект е част от безвъзмездната помощ на фонда Rare Impact Fund на Селена Гомес за повишаване на осведомеността и премахване на стигмата по отношение на психичното здраве. Чрез този проект ще бъде създадена общността Mental Health Europe от младежки лидери за психично здраве в Европа.

Цел на проекта

Чрез този проект Психично здраве Европа (ПЗЕ) цели да засили гласа на младите хора в своята работа. Екипът на ПЗЕ желае да мобилизира движение от млади лидери, които ще бъдат двигатели на културни и социални промени, за да обогатят и разгърнат наратива за психичното здраве, да разчупят стигмата и да се застъпят за конкретна подкрепа за психичното здраве на младите хора в образователната среда и извън нея.

Фокус на програмата 2024

Програмата за 2024 г. ще бъде посветена на изграждането на капацитет на младите лидери за незабавни действия и за подготовка на планираните инициативи през 2025 и 2026 г.

Кой може да кандидатства

Лидерите ще се състоят от млади хора на възраст 18-25 години, базирани в Европа. Те ще бъдат:

  • експерти от опит, които са се сблъсквали или в момента се сблъскват с проблеми, свързани с психичното здраве; 

или

  • ентусиазирани активисти, посветени на промяната в своите общности.

Психично здраве Европа се ангажира с подобряване на равнопоставеността и увеличаване на възможностите за хората, които са слабо представени в движението. Ето защо, въпреки че насърчават всички лица, които отговарят на критериите, да кандидатстват, организацията ще даде приоритет на кандидатите, които са изправени пред засилена маргинализация.

Краен срок:

Ако сте млад човек, който иска да вземе участие присъединяване, или искате да номинирате някого, моля, попълнете този формуляр до 30 април 2024 г.

Ако имате въпроси, моля, свържете се със секретариата на Mental Health Europe:

  • Марги Марчети <m.marchetti@mentalhealtheurope.org>
  • Фатима Авил < f.awil@mentalhealtheurope.org>

или с Ирина от фондация Кожа на irina@koja-bg.org

Не без малка доза гордост приветстваме Мария Ганева в екипа на “Кожа – платформа за психично здраве”. В следващите 6 месеца Мария ще се занимвава със съдържанието на сайта и социалните медии, както и с комуникацията с нашите приятели и партньори. Можете да се свържете с Мария на maria@koja-bg.org
Мария Ганева - АЯ
Психично здраве Европа* стартира новата лидерска програма за младежи от Европа на възраст 18-25 години. Програмата предлага възможност да се гарантира, че гласовете на младите хора са в основата на движението за психично здраве. Ние от фондация Кожа - платформа за психично здраве се надяваме, че България ще има свой представител!
1
Конференцията, посветена на Обсесивно-компулсивното разстройство (ОКР) и свързаните с него растройтва, която се проведе в края на 2023 г., представи петима лектори с различен с различна експертиза. В този материал ще намерите както кратки описания на техните презентациите, така и видеозаписите от конференцията. Ще намерите и личните истории на хора, живеещи с ОКР, с което се надяваме, че ще видите това разстойство през неговия ежедневен човешки облик.
ОКР конференция
Георги Ненов. На 37 години1 от София . Неженен, но щастливо обвързан и баща на едно малко Кате. Създател и водещ на подкаста “Свръхчовекът с Георги Ненов”, който от почти 8 години всеки вторник разказва истории, които вдъхновяват. Отдаден на спорта - в конкретния момент на бразилското джу джицу. Забавлява се като кара неща - автомобил, мотоциклет и/или ски. Обича да чете и слуша книги и подкасти и да се среща с хора за пример. Напоследък посещава училища извън София, за да се срещне с гимназисти и да им разкаже за уроците, които той е получил от над 400 госта и да им помогне да повярват, че имат свой собствен свръхчовешки път - в образованието, в кариерата, в живота.
Gerogi Nenov Ubermensch
Оля Антонова, позната като Оля Малинова, е известна с много неща, но две се открояват - комедия и вино. Семейният бизнес на Оля е първият и най-голям производител на плодови вина в България - "Трастена". Заедно с Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова основават компанията за стендъп "Три жени на микрофона". Сред популяните спектакли на компанията са "Добрата, Лошата и Красимира" и моноспектакълът "Министър на щастието".
Olq 2
Имаме удоволствието да Ви поканим на еднодневна конференция, посветена на Обсесивно-компулсивното разстройство (ОКР). Събитието е както за хора с преживелищен опит и техните близки, така и за професионалисти, които биха желали да обогатят познанията си.  Фокусът на конференцията е върху напредъка в разбирането и менажирането на това сложно и хетерогенно психично състояние, а лектори, с които ще Ви срещнем, са специалисти с богат, дългогодишен международен опит. 
Обеивно компуливно разтрото (Facebook Cover) (1) tran