Защо се съгласи да участваш?
Tука съм, защото аз се интересувам от това, какво е в мене и защо хората правят това, което правят.

Кога за първи път осъзна, че си мъж и имаш мъжко тяло?
Винаги съм знаел, но осъзнаването, че съм Мъж може би дойде от това че родителите ми винаги са ми казвали че трябва да съм Кавалер и че трябва да отстъпя столчето си на момичетата или да държа вратата и да ги защитавам.

Какво означава за теб да си мъж? Свързваш ли го със социалните роли, с които разполагаме на тези географски ширини, с биологичните особености на пола или с някаква собствено добавена стойност?
Аз не виждам други разлики, освен очевидните биологически, разбира се, и някои психологически особености на пола ни. Но за мене да се ограничаваш със социални роли е късогледство. С две думи няма нещо, което да могат да правят мъжете, а жените не и обратното.

Как се е променяло отношението ти към тялото ти през годините? Имал ли си моменти на неразбирателство с него – срам, притеснение, недоволство? Как изглежда пътя, по който е минало самочувсвието ти до момента?
Аз си бях дебеличко дете и разбира се не сме говорили на един език с тялото ми понякога и сме се карали и викали един на друг, но както казва Оскар Улайлд, когато се раждаме, ние започваме едно съвместно съществуване със себе си и ако не се харесваме, ще имаме много тегаво съжителство заедно. Затова аз просто променх това, което не ми харесваше и в момента сме супер щастливи заедно.

Разкажи ми за страховете ти. Какво те плаши? Имало ли е моменти, в които не си можел да се справиш с тях (страховете) и си имал нужда от помощ? Моменти, в които тревожността ти взима връх над рационалността?
Аз имам много специфичен поглед върху страха и май винаги съм го имал просто, защото не помня да съм правил нещо различно… Страхът е нещо си там, което си съществува и е важно как ще го приемеш, аз се радвам като го има, защото иначе не би било интересно и истинско това, което правя. Ако аз не се страхувам от нещо, то значи не е важно за мене и не бих се потрудил. Но появи ли се този страх, аз зная, че съм на прав път и ще се случват интересни и луди неща. Той не ме спира, страхът ме храни и аз се поставям постоянно в такива ситуации, за да разбера от какво съм направен, защото само, когато знаеш, че може и да се провалиш, ти ще направиш всичко, за да стигнеш до края. И така знаеш, че се развиваш и живееш….

Какво е за теб интимното партньорство? Има ли смисъл от него или можем да съществуваме по единично? Как го виждаш днес в сравнение с първите ти опити?
Съществуването по единично за мене е като да си поемеш въздух и да си потопиш главата под вода, можеш да съществуваш за определено време, дори можеш да се научиш да задържаш без въздух по-дълго, но това не е естественото ни състояние. Ние сме родени да бъдем с някого.
Интимността за мене е, когато, ако аз кажа “ Хайде да прекосим Китай“, човекът до мене да каже „Защо направо не минем цяла Азия“… И да си интимен включва много и различни неща, но това го разбирам сега. Сексът, да кажем, е само една част от това, докато преди не беше така…

Има ли за теб биологичен часовник? Бащинството е нещо, което трябва да се случи А.) на всяка цена Б.) трябва да се случи, но по инициатива на партньора или В.) не е задължително условия?
За мене е важно да се разбере, че няма нищо задължително в този живот, ако мислиш че си готов – ок прави го, ако не мислиш, пак е ок – не го прави… Аз бих искал да стана баща.

Къде се намираш в момента – в конкретен и философски план?
В момента съм на моето си място. Преживях много, за да съм тука, но то е защото аз не загубих фокус къде съм искал да отида. Отклонения имах по пътя си, но всичко беше, за да ме доведе до тука. И аз не бих заменил абсолютно нищо.
Много пъти съм го казвал, но когато разбрах за себе си, че животът е едно хлапе, с което трябва да си играем и да не се взимаме много на сериозно, тогава всичко си дойде на мястото.

Защо да бъдеш в тялото си е най-хубавото място, на което можеш да бъде?
Хората губят цели животи да са някой друг и когато стигнат там виждат колко смешно и безполезно е било всичко това.  Всеки се е родил с някакъв потенциал и тогава и само тогава можеш да го реализираш, когато си в твоето си тяло, чуждото тяло върви със потенциала на някой друг и това не е твоето.
Затова покорявай, изследвай, дерзай, защитавай, нападай, преобразявай, изучавай, но си бъди в твоето тяло, то ти е дадено неслучайно.