Мека стая – актуална информация I

След кратко отсъствие от темата за меката стая, се завръщамe с бърза актуална информация и някои парични пояснение. 
Болницата предостави ново помещение, в острото мъжко отделение, в което ще бъде изградена меката стая. В момента функциониращо като изолатор, то има само един прозорец, който ще бъде изолиран и тапициран по първоначалния план, до височина 196 см. Оставащата горна част от прозореца ще може да се отваря откъм горния край и разбира се, ще позволява достъпа на дневна светлина в помещението.
 
Осветление
 
Осветлението е предоставено про-боно от наш дарител. Дизайнът и производството на осветителното тяло се прави съобразно изискванията на меката стая. То ще позволява дистанционен контрол на силата на светлината, с възможност за приглушено нощно осветление. По инициатива на производителите, осветлението ще разполага и с възможност за промяна в топло-студения спектър на светлината, базирайки се на изследвания на дневната светлина и циркадния ритъм. Пишете ми, ако имате желание да ви разкажа повече за това.
 
Легло
 
Леглото също ще бъде произведено специално за нуждите на меката стая. Изцяло тапицирано, с тежко дъно, непозволяващо местене в помещението след монтаж.
Тази седмица бяха подписани договори за почти всички дейности в стаята:
  • Производство и смяна на дограма и врата;
  • Производство и инсталация на окачен таван;
  • Измазване и боядисване;
  • Инсталация на видеонаблюдение;
  • Инсталация на светлинно тяло с дистанционно управление;
  • Изработка и монтаж на тапицирани панели;
  • Изработка и монтаж на тапицирано и обезопасено легло;
  • Поставяне на климатик, също изцяло осигурени от дарител.
За повече информация, не се колебайте да ни пишете във Фейсбук или през формата за контакти.
*Снимката на мека стая  в този материал не представлява визуализация на проекта за мека стая в психиатричната болницата в Ловеч. 
Психично здраве Европа* стартира новата лидерска програма за младежи от Европа на възраст 18-25 години. Програмата предлага възможност да се гарантира, че гласовете на младите хора са в основата на движението за психично здраве. Ние от фондация Кожа - платформа за психично здраве се надяваме, че България ще има свой представител!
1
Конференцията, посветена на Обсесивно-компулсивното разстройство (ОКР) и свързаните с него растройтва, която се проведе в края на 2023 г., представи петима лектори с различен с различна експертиза. В този материал ще намерите както кратки описания на техните презентациите, така и видеозаписите от конференцията. Ще намерите и личните истории на хора, живеещи с ОКР, с което се надяваме, че ще видите това разстойство през неговия ежедневен човешки облик.
ОКР конференция
Георги Ненов. На 37 години1 от София . Неженен, но щастливо обвързан и баща на едно малко Кате. Създател и водещ на подкаста “Свръхчовекът с Георги Ненов”, който от почти 8 години всеки вторник разказва истории, които вдъхновяват. Отдаден на спорта - в конкретния момент на бразилското джу джицу. Забавлява се като кара неща - автомобил, мотоциклет и/или ски. Обича да чете и слуша книги и подкасти и да се среща с хора за пример. Напоследък посещава училища извън София, за да се срещне с гимназисти и да им разкаже за уроците, които той е получил от над 400 госта и да им помогне да повярват, че имат свой собствен свръхчовешки път - в образованието, в кариерата, в живота.
Gerogi Nenov Ubermensch
Оля Антонова, позната като Оля Малинова, е известна с много неща, но две се открояват - комедия и вино. Семейният бизнес на Оля е първият и най-голям производител на плодови вина в България - "Трастена". Заедно с Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова основават компанията за стендъп "Три жени на микрофона". Сред популяните спектакли на компанията са "Добрата, Лошата и Красимира" и моноспектакълът "Министър на щастието".
Olq 2
Имаме удоволствието да Ви поканим на еднодневна конференция, посветена на Обсесивно-компулсивното разстройство (ОКР). Събитието е както за хора с преживелищен опит и техните близки, така и за професионалисти, които биха желали да обогатят познанията си.  Фокусът на конференцията е върху напредъка в разбирането и менажирането на това сложно и хетерогенно психично състояние, а лектори, с които ще Ви срещнем, са специалисти с богат, дългогодишен международен опит. 
Обеивно компуливно разтрото (Facebook Cover) (1) tran
Регистрирана разпознаваемост, декларативна толерантност и обществена значимост на проблемите на психичното здраве, но и повече консервативност. Това отчита нова втора вълна на експериментално изследване на „Кожа“,
Как миcлим за пcихичното зраве