Мека стая – актуална информация I

 След кратко отсъствие от темата за меката стая, се завръщамe с бърза актуална информация и някои парични пояснение. 

На този етап събираме оферти от подизпълнителни – тези, които ще произведат меките панели и тези, които ще направят ремонтната част. Ковид не помага в темпото, с което се движим. Болницата беше под карантина първите две седмици от годината. Така или иначе две фирми вече бяха през тази седмица на оглед. Очакваме поне още една следващата седмица. Планът е до края на месеца да съберем оферти. 

Следващите стъпки са: изработване на панелите, ремонт на стаята (в която има мухъл и два прозореца трябва да се полу-зазидат и вероятно разни други подготвителни дейности, преди да се облицоват), поставяне на панелите, осветление, климатик, интерком. 

В края на кампанията за набиране на средства стигнахме крайната цел от 15 000 лв. Платформите, в които реализирахме събирането, удържат 5% комисионна и ДДС. Така на 8 януари получихме превод от 7478.39 от събрани 7,957 в Платформата. 

Средствата от кампанията в DMS, както ни обясниха, пристигат с месец закъснение, защото хората трябва да си платят сметките за телефон, от където идват и парите. Така тези средства ще пристигнат при нас на два транша, също с удържана комисионна и ДДС. Събраната сума там е 324 лв. 

През периода на последните три месеца от сметката на фондацията са излезли 41.2 лв – 10лв*3 такса за поддръжка на сметката и 10 лв + 1.2 лв такса превод, с които платих съдебната такса за дело, което водя срещу Министерство на здравеопазването във връзка с обещаните пари за обновяване на материалната база на психиатриите. Тъй като това не е разход по меката стая, тези десет лева Ирина възстанови лични средства. 

Така крайната сума, която имаме в банковата сметка на Кожа, в момента, е 14 677.18 лв. 

Допълнително, двама от нашите дарители изявиха желание да ни помогнат с осветлението и климатизацията на помещението.

Паралелно с тази кампания, успяхме да реализираме някои малки материални и обучителни дарения за болницата. Д-р Калина Йорданова успя да осигури със странични дарения лаптоп и специални разлекателни игри. Със средства на Кожа от платформата Патреон заплатихме провеждането на обучение на персонала по провеждане на т.нар. мотивационно интервюиране. Повече за това ще пиша в следващите дни.     

Ако имате въпроси или желание за повече информация – пишете ми. Обезателно ще ви отговоря, макар и може би с известно закъснение.  

Психично здраве Европа* стартира новата лидерска програма за младежи от Европа на възраст 18-25 години. Програмата предлага възможност да се гарантира, че гласовете на младите хора са в основата на движението за психично здраве. Ние от фондация Кожа - платформа за психично здраве се надяваме, че България ще има свой представител!
1
Конференцията, посветена на Обсесивно-компулсивното разстройство (ОКР) и свързаните с него растройтва, която се проведе в края на 2023 г., представи петима лектори с различен с различна експертиза. В този материал ще намерите както кратки описания на техните презентациите, така и видеозаписите от конференцията. Ще намерите и личните истории на хора, живеещи с ОКР, с което се надяваме, че ще видите това разстойство през неговия ежедневен човешки облик.
ОКР конференция
Георги Ненов. На 37 години1 от София . Неженен, но щастливо обвързан и баща на едно малко Кате. Създател и водещ на подкаста “Свръхчовекът с Георги Ненов”, който от почти 8 години всеки вторник разказва истории, които вдъхновяват. Отдаден на спорта - в конкретния момент на бразилското джу джицу. Забавлява се като кара неща - автомобил, мотоциклет и/или ски. Обича да чете и слуша книги и подкасти и да се среща с хора за пример. Напоследък посещава училища извън София, за да се срещне с гимназисти и да им разкаже за уроците, които той е получил от над 400 госта и да им помогне да повярват, че имат свой собствен свръхчовешки път - в образованието, в кариерата, в живота.
Gerogi Nenov Ubermensch
Оля Антонова, позната като Оля Малинова, е известна с много неща, но две се открояват - комедия и вино. Семейният бизнес на Оля е първият и най-голям производител на плодови вина в България - "Трастена". Заедно с Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова основават компанията за стендъп "Три жени на микрофона". Сред популяните спектакли на компанията са "Добрата, Лошата и Красимира" и моноспектакълът "Министър на щастието".
Olq 2
Имаме удоволствието да Ви поканим на еднодневна конференция, посветена на Обсесивно-компулсивното разстройство (ОКР). Събитието е както за хора с преживелищен опит и техните близки, така и за професионалисти, които биха желали да обогатят познанията си.  Фокусът на конференцията е върху напредъка в разбирането и менажирането на това сложно и хетерогенно психично състояние, а лектори, с които ще Ви срещнем, са специалисти с богат, дългогодишен международен опит. 
Обеивно компуливно разтрото (Facebook Cover) (1) tran
Регистрирана разпознаваемост, декларативна толерантност и обществена значимост на проблемите на психичното здраве, но и повече консервативност. Това отчита нова втора вълна на експериментално изследване на „Кожа“,
Как миcлим за пcихичното зраве