Успешна кампания за набиране на средства за мека стая.

Сърдечни благодарности на всички, които  се включиха. Получихме подкрепа във всякакви форми, размери, варинати и разновидности. Успяхме да доведем тази кампания до успешен край благодарение на участието на всеки един от вас.  

Благодаря Ви за доверието, за състрадателността и вярата, че заедно можем да рушим прегради и изграждаме убежища!

Кампаниите за набиране на средства в Платформата и DMS  ще останат активни до края на годината. От началото на следващата д-р Калина Йорданова и аз – Ирина, даваме старт на втората фаза от този проект. Ще направя всичко възможно да Ви държа информирани за всеки етап и се надявам през пролетта на 2021 г. да имаме възможност да ви поканим на откриване на мека стая. 

Благодаря ви още веднъж! 

Бъдете здрави! 

Празнични поздрави, 

Ирина 

 

 

 

 

 

* Снимката на мека стая  в този материал не представлява визуализация на проекта за мека стая в психиатричната болницата в Ловеч. 

 

 

 

 

 

Оля Антонова, позната като Оля Малинова, е известна с много неща, но две се открояват - комедия и вино. Семейният бизнес на Оля е първият и най-голям производител на плодови вина в България - "Трастена". Заедно с Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова основават компанията за стендъп "Три жени на микрофона". Сред популяните спектакли на компанията са "Добрата, Лошата и Красимира" и моноспектакълът "Министър на щастието".
Olq 2
Имаме удоволствието да Ви поканим на еднодневна конференция, посветена на Обсесивно-компулсивното разстройство (ОКР). Събитието е както за хора с преживелищен опит и техните близки, така и за професионалисти, които биха желали да обогатят познанията си.  Фокусът на конференцията е върху напредъка в разбирането и менажирането на това сложно и хетерогенно психично състояние, а лектори, с които ще Ви срещнем, са специалисти с богат, дългогодишен международен опит. 
Обеивно компуливно разтрото (Facebook Cover) (1) tran
Регистрирана разпознаваемост, декларативна толерантност и обществена значимост на проблемите на психичното здраве, но и повече консервативност. Това отчита нова втора вълна на експериментално изследване на „Кожа“,
Как миcлим за пcихичното зраве
"Човек на годината" 2022 беше присъдена на добролците, активистите и организациите, подкрепили засегнатите от войната в Украйна. "Кожа" получи това признание за психичноздравната помощ, която предостави онлайн още в първите часове на бомбардировките, а по-късно и на терен в София.
317513814-883058982689688-4299891078554369143-n
Заключението е, че България изостава с десетилетия от очакванията за модерно държавно осигуряване на грижи за психичното здраве, продължава да демонстрира незачитане на психичното здраве на своите граждани, а подходът към цялостния проблем на психичното здраве и институционалните социални грижи в България следва радикално да се промени.
cpt-2022
Посещението ще се проведе межди 14 и 16 ноемрви 2022. Неговата основна част  е организирана около двудневна среща ( 15 и 16 ноември) с екипа на белгийското федерално правителство, отговарящ за реформата. В допълнение към тази инициатива, на 14 ноември ще се проведе  конференция, организирана под егидата на Чешката република (в момента държаща председателство на Съвета на ЕС), както и  посещение на местни служби за оказване на психичноздравна подкрепа. 
federal-parliament-palace-nation-brussels