Защо се съгласи да участваш?
Идеята зад “Кожа” наистина ми допадна, особено фактът, че главната цел на инициативата е, хората да вярват в себе си и да преборят най-големия си враг – самите те.

Как се е променяло отношението ти към тялото ти през годините? Имал ли си моменти на неразбирателство с него – срам, притеснение, недоволство?
Всичко това се промени, след като започнах да водя здравословен начин на живот, когато открих, че тялото е моят храм и то е нещото, което визуално разказва на хората много за теб. Разказва за твоето постоянство, дали наистина си готов да “докараш нещата до края”, колко си отдаден и постоянен към това, което правиш.
Далеч не твърдя, че всеки трябва да бъде професионален спортист, нито пък искам аз самия да бъда такъв. Далеч не казвам, че всеки трябва да бъде с талия 75, широки рамена и силни ръце. Всеки трябва да работи за външния вид, който смята, че е най-подходящ за него. Не  трябва да забравяме обаче, че тялото ни е устроено така, че без нужното движение и с приема на грешните храни, определено не ни очаква доста хубав резултат.
Бих те предизвикал да опиташ за месец да си направиш експеримента да водиш един активен начин на живот, придружен с правилно хранене, защото едното няма смисъл и принос за тялото ни без другото. Забравих да кажа – външният вид на тялото ти далеч няма да е единственото, което ще се подобри!

Как изглежда пътят, по който е минало самочувствието ти до сега?
Смея да твърдя, че самочувствието ми измина един наистина мноого дълъг път, поради цялостното ми израстване и добавянето на нови интереси, свързани с тренировки и хранене.
Тренировките определено ми помогнаха да бъда много по-уверен в себе си, а резултатите от тях ми показаха, че ако придобиеш знания в дадена област и правилно ги приложиш, винаги ще достигнеш един много добър резултат.
Научих се на нещо наистина много важно – Да вярвам в себе си и никога да не се отказвам. Това нещо ме превърна в перфекционист, за когото 99%  не са нещо удовлетворяващо.

Какво означава за теб да си мъж? Свързваш ли го със социалните роли, с които разполагаме на тези географски ширини, с биологичните особености на пола или с някаква собствено-добавена стойност?
Според мен във времето, в което живеем в момента, е доста неправилно да сортираме постъпките и хората според техния пол. Познавам много хора, които са с нестандартна сексуална ориентация и се държат много “по-мъжката” от многото ми хетеросексуални приятели. Много от хората, с които ме е срещала работата ми, са били от женски пол и далеч не мисля, че това по някакъв начин ги ограничава.
Човек може да бъде отговорен, с правилно отношение към околните или да бъде немарлив, меркантилен и глупав, независимо дали е Мъж, Жена или се определя, като различен в полово отношение.
Това да имаме предразсъдъци за хората, само и единствено заради техния пол, ни кара да се връщаме в далечният 18 век, а ако живеем в миналото и разсъждаваме по толкова стар модел, ние рискуваме да живеем в една заблуда. Не можеш да посрещнеш утринното слънце, ако все още живееш с вчерашната облачност.

Какво значи за теб да си успешен и какви са измеренията на успеха?  (свързан ли е външния вид и само материалните придобивки ли гарантират наличието му)
Според мен да бъдеш успешен означава да бъдеш отдаден. През времето се научих, че ако имаш истинското желание да бъдеш добър в нещо, независимо какво е, трябва да си скъсаш задника в името на това нещо. Това нещо трябва да те кара да се събуждаш рано сутрин, за да учиш, докато другите все още спят, трябва да те кара да работиш усърдно, докато другите купонясват и си почиват.
“Успехът далеч не е нещо магическо. Всичко опира наистина до Тежката работа, изборите и отдадеността” – Мишел Обама.
Научих всичко това от нещата, които ми се случиха. В момента навлизам в една нова сфера и за да бъда наистина подготвен, идеята да успея ме буди всяка сутрин в 5 часа и ме кара да се прибирам вечер към 10. Държи ме далеч от партита, купоните и събиранията бред блока. Кара ме да уча усърдно, да се трудя и да използвам правилно всичките 18 часа в деня.
Много от приятелите ми, смятат, че това е прекалено, казват ми често “Ти не си добре”, “Защо го правиш?”, “Само се натоварваш”. Може и да са прави, но за да постигнеш необикновени неща, трябва да правиш нещата по необикновен начин, иначе как очакваш да направиш нещо голямо с малки усилия?
Много хора казват – “Завиждам ти, това бих го направил, ако имах достатъчно време“. На всички тези ще кажа : Ами, ти разполагаш с 18 часа в деня, трябват ти 6, за да се наспиш, не ти стигат 6 часа? Ами тогава ще те посъветвам – спи по-бързо :). Можеш да имаш резултати или оправдания, но не и двете. Ще кажете “Ама, аз ходя на работа от 9 до 5, този малкият побъркан пубертет не знае, за какво става въпрос”. Само ще ви направя кратка разходка из моето ежедневие: Всеки ден уча нови неща отностно програмиране и софтуерни технологии, ходя на кормуване, уча за кандидат-студентския си изпит догодина, работя, ходя на училище, чета всеки ден поне 1 час и отделям 2 часа за тялото си под формата на тренировки, а какво са тренировките без сготвена и правилна храна? 🙂
Както виждате, абсолютно всичко си зависи от вас и от желанието ви да постигнете нещо. Винаги можеш да останеш посредствен и просто да плуваш безтегловно в така или иначе пасивното ни общество, но не смятам, че успехът ще открие някой от нас докато работим от 9 до 5, а в “свободното си време” не правим нищо за себе си.
Далеч не е нужно “направи нещо за себе си” да се дефинира единствено, като “влизай в залата след работа и се разбий от тренировки” – не. Бих те посъветвал да инвестираш времето си в усвояването на нещо ново. Постави си цел – нещо, което винаги си искал да научиш, но поради някаква причина не си успял да го направиш. Никога не е късно да  започнеш, пък и във времето, в което живеем, знанието е навсякъде около нас – Интернет, книги и още хиляди различни видове преносители на информация.
Замисли се, след като повечето хора не правят нищо съществено освен във времевата рамка 9 до 5 (и то за някой друг), няма ли да ти бъде наистина лесно да изпъкнеш ако инвестираш времето си в нещо продуктивно, което ще те дари с ценни знания?
Предизвиквам те до края на Май месец да научиш нещо ново. Гарантирам ти – безболезнено е! 🙂

Каква връзка имаш с емоциите си? Смяташ ли, че те трябва да се крият, контролират или пък че има емоции приемливи за мъже – като агресията например; и емоции, приемливи за жени – например тъга; какво мислиш, за това, че мъжете не трябвало да плачат?
Определям се, като един наистина емоционален човек, което много пъти ми е правило доста лоша шега. С времето се научих, че колкото повече показваш емоциите си, хората се опитват да намират начини, по които да се възползват от това. Опитът ме научи, кога трябва да бъдеш емоционален и кога категоричен, без да влагаш емоции.
Както споменах по-нагоре, не мисля че трябва да има някакво разграничаване между половете. Хората сме създадени по начин, който ни предразполага да чувстваме и съответно да изявяваме своите емоции. Няма значение, дали човекът е от Мъжки или Женски пол.

Разкажи ми за страховете ти. Какво те плаши? Имало ли е моменти, в които не си можел да се справиш с тях (страховете) и си имал нужда от помощ? Моменти, в които тревожността ти взима връх над рационалността?
От малък имах доста изявен панически страх от кучета, който беше свързан с една доста неприятна случка с един Ротвайлер, когато бях на 4-5 годинки. Това беше нещо, което исках да премахна от характера си и съответно работих доста, за да го превъзмогна. В момента нямам такъв проблем, дори обичам кучета, особено ако са по-едри породи.

Какво е за теб интимното партньорство? Има ли смисъл от него или можем да съществуваме по единично? Какъв опит си имал до сега? Как го виждаш днес в сравнение с първите ти опити?
Донякъде интимното партньорство е нещо, от което биологично се нуждаем. Въпреки това, смятам че е много жалко, когато това е единственото нещо, което свързва двама души във връзка. Познавам много такива “двойки” и имам чувството, че наистина няма какво да си кажат.

Защо да бъдеш в тялото си е най-хубавото място, на което можеш да бъдеш? Тялото е твоят храм. То ще бъде нещото, което в известна степен те представлява до края на живота ти. За разлика от много неща около нас, тялото е нещо, което можем да променим според вкуса си, стига да имаме нужните знания и желание за това нещо. Определено не бива да пренебрегваме тялото си, защото то може да бъде причината да се чувстваме чудесно всеки ден или да носи основната вина за нашето нещастие. Възможно най-просто казано – Щастието и успеха ни зависи само и единствено от нас. Затова обичам често да казвам “Съдбата на давещите се е в ръцете на самите давещи се”.