Обсесивно-компулсивно разстойство – видеоматериали

Конференцията, посветена на Обсесивно-компулсивното разстройство (ОКР) и свързаните с него разстройства, която се проведе в края на 2023 г., представи петима лектори с различна експертиза. В този материал ще намерите както кратки описания на техните презентациите, така и видеозаписите от конференцията. Ще намерите и личните истории на хора, живеещи с ОКР, с което се надяваме, че ще видите това разстройство през неговия ежедневен човешки облик.

Конференцията за ОКР беше специално събитието за мен. Взех участие, разказвайки моята лична история и вместо да се срамувам както обикновено се случва на хора в това състояние, аз бях горд. Реакциите на публиката ми показаха, че бях разбран и окуражен, и това ми даде още по голяма увереност, че свободата която усещам все повече и повече, преборвайки се постепенно с това състояние, ще стане неизменна част от цялото ми ежедневие. Успехът е неизбежен когато вярваш силно и се стремиш към него. Определено ще присъствам и на следващата конференция за да науча повече и да бъда още по уверен във възможностите си. – Янко Иванов

Още отзиви от конференцията можете да намерите ТУК.

Темите, които може да гледате, са:

  • Най-важното за ОКР. От къде да започнете и кои са най-добрите терапевтични практики? – Делян Савов – ВИДЕО | ПРЕЗЕНТАЦИЯ
  • Фармакотерапия и невромодулация при ОКР – Какво да очакваме при медикаментозната терапия на ОКР и какви други подходи за лечение съществуват? – д-р Георги Хранов – ВИДЕО
  • Свързани с ОКР разстройства (Обсесивно-компулсивен спектър). Кои разстройства приличат на ОКР, но не са? – Волен Иванов – ВИДЕО | ПРЕЗЕНТАЦИЯ
  • ОКР при деца и юноши – Как да го разпознаете и как да подходите? – Бояна Иванович – ВИДЕО | ПРЕЗЕНТАЦИЯ
  • Когато съмненията ни държат на една ръка разстояние от любовта – Марина Тодорова- ПРЕЗЕНТАЦИЯ

Тук можете да видите споделените лични истории на хора, живеещи с ОКР и на техни близки:

  • Лична история №1 – Радостина – ВИДЕО
  • Лична история №2 – Анонимна – ВИДЕО
  • Лична история №3 – Янко – ВИДЕО

„Най-добрата конференция, на която съм била! Представи темата за ОКР изключително професионално и задълбочено и в същото време на достъпен и за специалисти, и за пациенти език. Споделени бяха съвременни изследвания и практики от медицинска и психотерапевтична гледна точка. Сесията с пациенти и близки за живота с ОКР беше много вълнуваща и ме докосна с искреността, но и с чувството за хумор, с което говореха.“ – Милена Маринова, психолог

Още отзиви от конференцията можете да намерите ТУК.

Конференцията има за цел да повиши информираността за това заболяване както сред засегнатите от ОКР, сред специалистите работещи в сферата на психичното здраве, така и сред обществото. Както винаги ние от Кожа целим да нормализираме разговорите и споделянето и в този случай го правим по инициативата и с помоща на Делян Савов.

ТУК ще видите резултатите от експерименталното национално проучване на нагласите спрямо психичното здраве в България. Проучването е проведено през 2023г. и е второто такова проучване, следващо първото от 2020г.

Надявамe се тази конференция да се превърне в ежегодно събитие, което да се разраства с времето и да достига до все повече хора засегнати от ОКР и свързани разстройства и до повече специалисти с интерес в тази област.

Ще ви държим в течение!

Конференцията, посветена на Обсесивно-компулсивното разстройство (ОКР) и свързаните с него растройтва, която се проведе в края на 2023 г., представи петима лектори с различен с различна експертиза. В този материал ще намерите както кратки описания на техните презентациите, така и видеозаписите от конференцията. Ще намерите и личните истории на хора, живеещи с ОКР, с което се надяваме, че ще видите това разстойство през неговия ежедневен човешки облик.
ОКР конференция
Георги Ненов. На 37 години1 от София . Неженен, но щастливо обвързан и баща на едно малко Кате. Създател и водещ на подкаста “Свръхчовекът с Георги Ненов”, който от почти 8 години всеки вторник разказва истории, които вдъхновяват. Отдаден на спорта - в конкретния момент на бразилското джу джицу. Забавлява се като кара неща - автомобил, мотоциклет и/или ски. Обича да чете и слуша книги и подкасти и да се среща с хора за пример. Напоследък посещава училища извън София, за да се срещне с гимназисти и да им разкаже за уроците, които той е получил от над 400 госта и да им помогне да повярват, че имат свой собствен свръхчовешки път - в образованието, в кариерата, в живота.
Gerogi Nenov Ubermensch
Оля Антонова, позната като Оля Малинова, е известна с много неща, но две се открояват - комедия и вино. Семейният бизнес на Оля е първият и най-голям производител на плодови вина в България - "Трастена". Заедно с Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова основават компанията за стендъп "Три жени на микрофона". Сред популяните спектакли на компанията са "Добрата, Лошата и Красимира" и моноспектакълът "Министър на щастието".
Olq 2
Имаме удоволствието да Ви поканим на еднодневна конференция, посветена на Обсесивно-компулсивното разстройство (ОКР). Събитието е както за хора с преживелищен опит и техните близки, така и за професионалисти, които биха желали да обогатят познанията си.  Фокусът на конференцията е върху напредъка в разбирането и менажирането на това сложно и хетерогенно психично състояние, а лектори, с които ще Ви срещнем, са специалисти с богат, дългогодишен международен опит. 
Обеивно компуливно разтрото (Facebook Cover) (1) tran
Регистрирана разпознаваемост, декларативна толерантност и обществена значимост на проблемите на психичното здраве, но и повече консервативност. Това отчита нова втора вълна на експериментално изследване на „Кожа“,
Как миcлим за пcихичното зраве
"Човек на годината" 2022 беше присъдена на добролците, активистите и организациите, подкрепили засегнатите от войната в Украйна. "Кожа" получи това признание за психичноздравната помощ, която предостави онлайн още в първите часове на бомбардировките, а по-късно и на терен в София.
317513814-883058982689688-4299891078554369143-n