Безплатни консултации – подкрепа в загубата

Фондация “Кожа – платформа за психично здраве” стартира кампания на безплатно психологическо консултиране на деца и родители в справянето им със загубата на близък в семейството.

ПРОЕКТЪТ Е ПРИКЛЮЧЕН.

Ако изпитвате затруднения да разговаряте с децата си за смъртта на близък човек или детето Ви има нужда от подкрепа в страданието си, не се колебайте да се свържете с нас. Заедно ще намерим подходящ за Вашите нужди психотерапевт, който да Ви подкрепи в този труден момент предпочитан от Вас формат – онлайн или на живо.

Безплатното консултиране ще бъде в рамките на ограничен брой сесии. Консултационните сесии са  на стойност от 40 лв. на  час, които фондацията заплаща на терапевта след проведена консултация и срещу фактура.   Тази сума е договорена с терапевтите, които са изявили възможност и желание да участват  в проекта.  Моля, обърнете внимание, че ако решите да продължите работа с терапевта след консултацията,   тя няма да бъде заплатена от фондацията, а цената за терапевтичния час варира между  различните  психотерапевтите. 

Първоначално проектът ще стартира с бюджет на стойност 1000 лв. от събраните от дарения в дарителската кампания “Въпросът за загубата. За деца и родители“*.  При интерес,  ще бъде отпусната допълнителен бюджет.

Пишете на irina@koja-bg.org  през месинджър на фейсбук страницата на фондацията или през формата за контакти на сайта на фондацията. 

ПРОЕКТЪТ Е ПРИКЛЮЧЕН.

*все още можете да получите книжката при направенo дарениe от 40лв или повече.  Повече информация можете да намерите ТУК. 

Психично здраве Европа* стартира новата лидерска програма за младежи от Европа на възраст 18-25 години. Програмата предлага възможност да се гарантира, че гласовете на младите хора са в основата на движението за психично здраве. Ние от фондация Кожа - платформа за психично здраве се надяваме, че България ще има свой представител!
1
Конференцията, посветена на Обсесивно-компулсивното разстройство (ОКР) и свързаните с него растройтва, която се проведе в края на 2023 г., представи петима лектори с различен с различна експертиза. В този материал ще намерите както кратки описания на техните презентациите, така и видеозаписите от конференцията. Ще намерите и личните истории на хора, живеещи с ОКР, с което се надяваме, че ще видите това разстойство през неговия ежедневен човешки облик.
ОКР конференция
Георги Ненов. На 37 години1 от София . Неженен, но щастливо обвързан и баща на едно малко Кате. Създател и водещ на подкаста “Свръхчовекът с Георги Ненов”, който от почти 8 години всеки вторник разказва истории, които вдъхновяват. Отдаден на спорта - в конкретния момент на бразилското джу джицу. Забавлява се като кара неща - автомобил, мотоциклет и/или ски. Обича да чете и слуша книги и подкасти и да се среща с хора за пример. Напоследък посещава училища извън София, за да се срещне с гимназисти и да им разкаже за уроците, които той е получил от над 400 госта и да им помогне да повярват, че имат свой собствен свръхчовешки път - в образованието, в кариерата, в живота.
Gerogi Nenov Ubermensch
Оля Антонова, позната като Оля Малинова, е известна с много неща, но две се открояват - комедия и вино. Семейният бизнес на Оля е първият и най-голям производител на плодови вина в България - "Трастена". Заедно с Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова основават компанията за стендъп "Три жени на микрофона". Сред популяните спектакли на компанията са "Добрата, Лошата и Красимира" и моноспектакълът "Министър на щастието".
Olq 2
Имаме удоволствието да Ви поканим на еднодневна конференция, посветена на Обсесивно-компулсивното разстройство (ОКР). Събитието е както за хора с преживелищен опит и техните близки, така и за професионалисти, които биха желали да обогатят познанията си.  Фокусът на конференцията е върху напредъка в разбирането и менажирането на това сложно и хетерогенно психично състояние, а лектори, с които ще Ви срещнем, са специалисти с богат, дългогодишен международен опит. 
Обеивно компуливно разтрото (Facebook Cover) (1) tran
Регистрирана разпознаваемост, декларативна толерантност и обществена значимост на проблемите на психичното здраве, но и повече консервативност. Това отчита нова втора вълна на експериментално изследване на „Кожа“,
Как миcлим за пcихичното зраве