“Кожа” проведе двучасово обучение с военния психиатър проф. д-р Уолтър Бъсътил (Великобритания), за всички, агажирани в подкрепата на засегнаите от войната в Украйна. Обучението се проведе с превод, в две сесии с почивка и време за въпроси. Линк към обучението ще намерите долу. 

Програма: 

Сесия 1 

Сесия 2 

Сесия за въпроси и отговори 

ЗАПИС НА СЕМИНАРА

Проф. д-р Уолтър Бъсътил

Проф. д-р Уолтър Бъсътил  (MBChB MPhil MRCGP FRCPsych (RAF Retd) е консултант психиатър и директор Изследвания и обучения към Combat Stress – психичноздравно НПО за ветерани, Великобритания. Той е гостуващ професор в Института по психиатрия, психология, невронауки, работещ в партньорство с Кингс Колидж за Центъра за военно-здравни изследвания. 

Д-р Бъсътил служи 16 години в Кралските военновъздушни сили, като се пенсионира през 1997 г.  с ранг командир на крило. Първоначално квалифициран като общопрактикуващ лекар, той служи като медицински офицер с общи задължения на бързореактивни въздушни бази и участва в оперативни разгръщания. След като специализира психиатрия се квалифицира като консултант през 1994ч. . 

Той играе важна роля в създаването на програми за психичноздравна рехабилитация при ПТСР, предназначени за военнослужещи, завърнали се от първата война в Персийския залив. Той е и част от клиничния екип, който рехабилитира освободените британски заложници в Бейрут. След назначаването си за директор на медицинските услуги в Combat Stress през 2007 г., той ръководи създаването на жилищни, общностни и аутрич клинични услуги, разширявайки на национално ниво клиничните възможности на Combat Stress, както и провеждане на кампания за създаване на задължителни NHS услуги за Психичното здраве на ветераните.

Проф. д-р Бъсътил има множество публикации и изнася лекции на национално и международно ниво за лечение и рехабилитация на военнослужещи, ветерани, семейства на военни и преживели травматичен стрес, както и на страдащи от хронично и комплексно посттравматично стресово разстройство.