Симона Халачева завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” през пролетта на 2012 г. в класа на проф. Стефан Данаилов. Дебютира на сцената на театър „София“ с ролята си в мюзикъла “СКАЧАЙ!”, а участията ѝ там са вече над 14. Играе ролята на Ани в късометражния филм „Одраскан” (Scratched), в сериала „Къде е Маги” изпълнява ролята на Лили Милева, а в хитовия “Откраднат живот” е Мирослава.

Симона Халачева

Защо реши да участваш?
Защото намирам смисъл в това да съществува такава платформа. Важно е да говорим честно и открито за проблемите си, за чувствата и емоциите си… и да се надяваме, че с това бихме могли да помогнем на някого.

Кога за първи път осъзна, че си жена и имаш женско тяло? Кога забеляза тялото си?
Жена съм била винаги, независимо от възрастта и отговорностите, а тялото ми не е претърпявало някаква внезапна шокираща трансформация, за да се налага да го осъзнавам. То бавно, но сигурно, си старее… хаха.

Чувствала ли си е оценявана и отхвърляна/приемана заради начина, по който изглеждаш ( отирцателен/положителен)? Чувствала ли си се дискриминирана или оценявана на полов принцип?
Естеството на работата ми е такава, че непрекъснато съм оценявана, заради начина по който изглеждам. Например ходенето на кастинги за реклами, филми, сериали… Или те избират, или не. Това, както и да го погледнеш си е отхвърляне или приемане.
Дискриминирана, заради това, че съм жена? Никога не съм попадала в такава ситуация.

Какво мислиш за секса? Каква роля е играл той в живота ти?
Сексът като самостоятелна единица не би могъл да съществува в моя живот. Той е част от една малко по-голяма картинка. Все си мисля, че са по-важни емоционалните връзки, които изграждаме с някого и благодарение на тях сексът може да бъде нещо много специално. Не съм сигурна дали без чувства човек може да изпитва удоволствие от този акт.

Какво те изкарва от кожата ти и смяташ , че може и трябва да бъде променено?
Само човек може да ме изкара извън кожата ми. Но това се случва рядко.
Липсата на уважение, незачитането на личното пространство, пренебрежителното отношение. Общо взето неща свързани с доброто възпитание, а то липсва в голяма част от хората.
Вярвам, че личния пример, който даваме е част от промяната към по-добро.
Имам една съседка, изключително груба и невъзпитана жена, която никога не казва “добър ден”, дори не отговаря на поздрава ми. След две години “борба” , успях да изтръгна от нея едно сърдито “добър ден”, което за мен си беше лична победа! Сега се борим за усмивка. Хаха!

Къде се намираш в момента – в конкретен и философски план?
В момента съм сама в едно ресторантче в Париж, близо до Нотър Дам. Във философски план пак съм там. Вечерям със себе си и ни е много приятно! Хахах 🙂

Какво за теб е да си реализирана жена?
Може би да си жена, която успява да постига целите и мечтите си. Асоциацията ми с “реализирана жена” по-скоро е свързана с професионалното развитие. Да работиш това, което обичаш, да гориш в него, да си постоянен и целеустремен и да виждаш плода на своя труд. Нещо такова.
Ако някоя жена си мечтае да не работи, да бъде майка, съпруга и домакиня и го постигне, нея също можем да наречем “реализирана жена”.

Кажи ми три (пет, десет – избери си) неща, които ти помагат да се справяш със себе си и света?
Не разделям себе си от света, това са две силно свързани неща, понякога са едно и също нещо.
Справям се, като обръщам внимание на нуждите и желанията си. Обикновено с пътувания, с ходене на изложби, на театър, слушане на музика, с вкусна храна, с четене на книги, все по-често фотографията ми носи пълен баланс.

Защо да бъдеш в тялото си е най-хубавото място, на което можеш да бъдеш?
Не се знае дали извън него не е по-хубаво! Иска ми се да мисля, че тялото е утробата на душата ни и когато то извърви своя земен път душата се ражда някъде.

Психично здраве Европа* стартира новата лидерска програма за младежи от Европа на възраст 18-25 години. Програмата предлага възможност да се гарантира, че гласовете на младите хора са в основата на движението за психично здраве. Ние от фондация Кожа - платформа за психично здраве се надяваме, че България ще има свой представител!
1
Конференцията, посветена на Обсесивно-компулсивното разстройство (ОКР) и свързаните с него растройтва, която се проведе в края на 2023 г., представи петима лектори с различен с различна експертиза. В този материал ще намерите както кратки описания на техните презентациите, така и видеозаписите от конференцията. Ще намерите и личните истории на хора, живеещи с ОКР, с което се надяваме, че ще видите това разстойство през неговия ежедневен човешки облик.
ОКР конференция
Георги Ненов. На 37 години1 от София . Неженен, но щастливо обвързан и баща на едно малко Кате. Създател и водещ на подкаста “Свръхчовекът с Георги Ненов”, който от почти 8 години всеки вторник разказва истории, които вдъхновяват. Отдаден на спорта - в конкретния момент на бразилското джу джицу. Забавлява се като кара неща - автомобил, мотоциклет и/или ски. Обича да чете и слуша книги и подкасти и да се среща с хора за пример. Напоследък посещава училища извън София, за да се срещне с гимназисти и да им разкаже за уроците, които той е получил от над 400 госта и да им помогне да повярват, че имат свой собствен свръхчовешки път - в образованието, в кариерата, в живота.
Gerogi Nenov Ubermensch
Оля Антонова, позната като Оля Малинова, е известна с много неща, но две се открояват - комедия и вино. Семейният бизнес на Оля е първият и най-голям производител на плодови вина в България - "Трастена". Заедно с Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова основават компанията за стендъп "Три жени на микрофона". Сред популяните спектакли на компанията са "Добрата, Лошата и Красимира" и моноспектакълът "Министър на щастието".
Olq 2
Имаме удоволствието да Ви поканим на еднодневна конференция, посветена на Обсесивно-компулсивното разстройство (ОКР). Събитието е както за хора с преживелищен опит и техните близки, така и за професионалисти, които биха желали да обогатят познанията си.  Фокусът на конференцията е върху напредъка в разбирането и менажирането на това сложно и хетерогенно психично състояние, а лектори, с които ще Ви срещнем, са специалисти с богат, дългогодишен международен опит. 
Обеивно компуливно разтрото (Facebook Cover) (1) tran
Регистрирана разпознаваемост, декларативна толерантност и обществена значимост на проблемите на психичното здраве, но и повече консервативност. Това отчита нова втора вълна на експериментално изследване на „Кожа“,
Как миcлим за пcихичното зраве