#ЩедриятВторник

През 2020 г. #ЩедриятВторник е на 1 декември – Световен ден на дарителството и доброволчеството, на който благотворителните организации използват силата на социалните медии, за да достигнат до сърцата на милиони дарители в над 110 държави по целия свят. В България партньор на движението #ЩедриятВторник е Фондация Bcause.

Тук ще откриете всички възможни начини да подкрепите нашата кауза! Разчитаме на всички, които разпонават нуждата грижата за психичното здраве да се основава на човечноста и човешките права.

DMS MEKA  =>  17 777 

Изпратете дарителски SMS с текст на латиница DMS MEKA  на номер 17 777 . За абонати на Telenor, VIVACOM и A1. Цената на един SMS е 1 лв., за потребители на предплатени услуги един SMS е 1,20 лв. с ДДС, за абонаментни дарения стойността е 2 или 5 лв. месечно. За  други начини за даряване през DMS прочетете ТУК

ПЛАТФОРМАТА 

През платформата за набиране на средства PLATFROMATA.BG можете да дарите сума по Ваше усмотрение.  Кампанията е активна до края на месец декември.  Направете своето дарение ТУК.  

БАНКОВ ПЪТ

Средства можете да дарите и директно на банковата ни сметка: BG30FINV91501217482476 . 
За корпоративни дарения не се колебайте да се свържете с Ирина за подписване на дарителски договор. 

CSR: СЕМИНАР ЗА ПСИХИЧНО ЗДРАВЕ НА РАБОТНОТО МЯСТО 

До края на годината предлагаме CSR възможност за тези, които имат желания да проучат опциите за психичноздравна подкрепа на служителите си, особено сега, в условията на пандемия. “Кожа” предлага консултации и семинари на тема психично здраве на работното място, проведени от висококвалифицирани специалисти с дългогодишен опит и международна практика, с възможност за провеждане на английски. Средствата ще бъдат вложени в кампанията за изграждане на първата мека стая за изолация в психиатрията в Ловеч. Пишете ни! 

PATREON

Patreon е платформа, която позволява дългосрочно, на месечна база,  да подкрепяте създател на продукт или услуга. Повече за платформата и как функционира можете да прочетете ТУК, а ако искате да станете наш покровител, можете да го направите ТУК

 

Регистрирана разпознаваемост, декларативна толерантност и обществена значимост на проблемите на психичното здраве, но и повече консервативност. Това отчита нова втора вълна на експериментално изследване на „Кожа“,
Как миcлим за пcихичното зраве
"Човек на годината" 2022 беше присъдена на добролците, активистите и организациите, подкрепили засегнатите от войната в Украйна. "Кожа" получи това признание за психичноздравната помощ, която предостави онлайн още в първите часове на бомбардировките, а по-късно и на терен в София.
317513814-883058982689688-4299891078554369143-n
Заключението е, че България изостава с десетилетия от очакванията за модерно държавно осигуряване на грижи за психичното здраве, продължава да демонстрира незачитане на психичното здраве на своите граждани, а подходът към цялостния проблем на психичното здраве и институционалните социални грижи в България следва радикално да се промени.
cpt-2022
Посещението ще се проведе межди 14 и 16 ноемрви 2022. Неговата основна част  е организирана около двудневна среща ( 15 и 16 ноември) с екипа на белгийското федерално правителство, отговарящ за реформата. В допълнение към тази инициатива, на 14 ноември ще се проведе  конференция, организирана под егидата на Чешката република (в момента държаща председателство на Съвета на ЕС), както и  посещение на местни служби за оказване на психичноздравна подкрепа. 
federal-parliament-palace-nation-brussels
“Въпросът за развода. За деца и родители” е втората книжка от поредицата “Въпросът за…”, следваща “Въпросът за смъртта. За деца и родители”. “Въпросът за развода” дава някои идеи за начина, по който бихме могли да разговаряме с децата, когато родителите им вземат решение да се разделят и да заживеят отделно. Тя е замислена за деца от 4 до 10-годишна възраст и техните родители, но е подходяща за всеки, който има нужда от подкрепа при разговор в темата за раздялата на мама и татко.
3