Меглена Бенева

Aз съм неорайхиански аналитичен психотерапевт, дипломирана към Института за Неорайхианска Аналитична психотерапия, професионален сертифициран коуч (PCC) към Международната Коучинг Федерация, сертифициран НЛП практик от International Teaching Seminars, London.

Моят личен път в полето на психотерапията започна преди повече от 12 години в търсене на начин да изляза от „омагьосания кръг“ на повторения на връзки и поведенчески модели, които усещах неефективни, въпреки успехите ми в бизнеса. Вярвам че, за да работим с хора, е важно да се срещнем първо със себе си и собствените си ограничения. Това което напомням на себе си ежедневно в работата с хората е цитат на Карл Юнг – „Знай теорията, стани майстор на техниките. Но когато се срещнеш с друга човешка душа, бъди просто човешка душа.“

От 2019 година работя като психотерапевт под супервизията.  Магистър съм по Обща психология на английски език и Стратегическо управление към СУ “Климент Охридски” и математик по душа и образование. Имам дванадесет години опит в бизнеса в сферата на продажби, маркетинг, управление на дистрибутори и търговски екипи. Треньор и фасилитатор за различни международни компании и екипи в сферата на лидерските умения и личностно развитие. Член съм на  Европейската Асоциация за Телесна Психотерапия  (EABP), Mеждународната коучинг асоциация, като за последните няколко години участвам като доброволец в екипа на Международното списание за телесна психотерапия и съм член на комитета по организацията на конгреси към EABP.

Обожавам движението и всичко свързано с планината – планинското бягане, ските и други екстремни спортове.

Образование

  • Магистър Обща Психология, Софийски университет
  • Магистър Стопанско управление, Софийски университет

Езици