Нашият блог

В блога на “Кожа” споделяме с вас всички по-интересни изминали събития и инициативи, авторски статии на различни специалисти, както и актуална информация от света по темата за психичното здраве.

След кратко отсъствие от темата за меката стая, се завръщамe с бърза актуална информация и някои парични пояснение.  На този етап събираме оферти от подизпълнителни - тези, които ще произведат меките панели и тези, които ще направят ремонтната част. Ковид не помага в темпото, с което се движим. Болницата беше под карантина първите две седмици от годината. Така или иначе две фирми вече бяха през тази седмица на оглед. Очакваме поне още една следващата седмица. Планът е до края на месеца да съберем оферти.  интерком. 
1
На 1 януари 2021 г. Португалия пое председателството на Съвета на Европейския съюз (СЕС). Председателството се сменя на ротационен принцип на всеки шест месеца сред държавите-членки на ЕС. То отговаря за изпълнението на работата на Съвета по законодателството и политическите инициативи на ЕС.
download
Втора част от поредицата на семейния терапевт Деница Велкова посветена на следродилното психично здраве. Публикуваме текстовете от Фейсбук профила на терапевт Велкова с нейно позволение. Говорете за това, което изпитвате, защото само така можете да нaмeрите утеха, подкрепа и решение на предизвикателствата, с които се сблъсквате. Ако не получавате разбиране от близките, не успявате заедно да преодолеете тези негативни преживявания или не намирате сили да споделите с тях, обърнете се към квалифициран специалист.
ii
В тази поредица семейният терапевт Деница Велкова обръща внимание на важна, но обгърната в неразбиране темата - следродилата депресия и нейните производни. Публикуваме текстовете от Фейсбук профила на терапевт Велкова с нейно позволение. Говорете за това, което изпитвате, защото само така можете да нaмeрите утеха, подкрепа и решение на предизвикателствата, с които се сблъсквате. Ако не получавате разбиране от близките, не успявате заедно да преодолеете тези негативни преживявания или не намирате сили да споделите с тях, обърнете се към квалифициран специалист.
1-1
2020 - каква година! Никой от нас не беше подготвен за това, което ни сполетя. Без да правим излишен обзор на събитията през изминалата година, ще отбележим, че тя направи темата за психичното здраве наложителна и това ясно личи по работата, която успяхме да свършим. Влизаме в новата година с надежда, че този интерес ще запази набраната скорост. А сега предлагаме на вашето внимание кратък обзор на проектите, постиженията, промените и инициативите, с фондация "Кожа - платформа за психично здраве" реализира през 2020г.
2020