Интервюта

Представяме ви нашите лични разговори с популярни лица на непопулярни теми. В тях различни хора отговарят на едни и същи въпроси, защото няма само един верен отговор. Когато става въпрос за психичното здраве, всеки отговор е верен.

Елисавета Белобрадова, известна онлайн като Letiashtata Kozzila Erato, е възпитаник на 9 Френска езкова гимназия и дипломиран юрист от Софийски Университет; майка на три деца, съосновател на платформата „Майко Мила!” и фондация „Оле Мале”; автор на няколко хумористични книги.
Elisaveta Belobradova
Казвам се като всяка втора жена на света - Мария. Към това вечно име по рождение имам фамилията Касимова, а по стечение на едни любовни обстоятелства - и фамилията Моасе. Отскоро съм на петдесет години и това явно е проблем за обществото ни, защото откакто петицата води във възрастта ми, се надпреварват да ме питат дали се чувствам още… млада. Журналистка съм, имам и две книги зад гърба си. Работила съм къде ли не, а от десет години съм на свободна практика. Специалист по етикет, протокол, комуникационни и презентационни умения. По образование съм филолог, но душа - артист. Най-големите ми постижения са двете ми деца. Ползвам удобно пет езика, плувам професионално, карам кола, грижа се за три кучета. Страх ме е от змии. И да не загубя разсъдъка си. Живея в Европа.
Maria Moase smaller jpg
Мика Зайкова е икономически анализатор и финансов експерт. Дългогодишен икономически съветник в КТ “Подкрепа”. Работила е като началник на управление в Министерство на промишлеността. Завършила е Минно-геоложкия университет, където се дипломира като минен инженер, след което завършва и Висшия Икономически Институт “Карл Маркс”, специалност “Народностопанско планиране”. Има следдипломна квалификация по организация на управлението. Ползва руски, английски и немски език.
Mika Zajkova small
Георги Милков е български журналист, включително международен репортер, военен кореспондент, телевизионен водещ („Плюс това“ по БНТ1 (2015 – 2018), главен редактор на списание GEO. Той е и първият победител в телевизионно риалити шоу „Африка: Звездите сигурно са полудели“.
georgi-milkov
Иво Димчев е хореограф, визуален артист, певец-текстописец. Автор е на повече от 30 представления и носител на множество международни награди за танц и театър. Освен художественото си творчество, Иво Димчев провежда майсторски класове в Националната театрална академия на Будапеща, Кралския консерваториум за танци в Белгия, Антверпен, Университета по изкуствата в Берн, DanceWeb във Виена и др. Той е основател и директор на фондация Humarts в България, през 2014 г. откри MOZEI в София, независимо пространство за съвременното изкуство и музика. Има две издадени книги и два музикални албума.
Ivo Dimchev tall resized
Мария Милкова е видео журналист и фотограф. Занимава се с журналистика от 14 години и нейна запазена марка е разказването на видео истории. От 2012 г. до 2018 г. работи в NOVA телевизия. От тогава е журналист на свободна практика. Автор е в Българската секция на Дойче Веле и там може да гледате най-новите ѝ видео разкази. Нейни репортажи можете да слушате по Дарик Радио. Мария е и носител на множество награди, сред които „Мтел Медиа Мастърс“ - категория „Електронни медии – дълги форми“ – за телевизионния филм "Будители без броня" (2015г) и в същата категория през 2016 г., за филма „Последен кадър“. Мария е носител и на голямата награда "Валя Крушкина – журналистика за хората".
Maria Milkova
Иво Сиромахов е български писател, сценарист, актьор и драматург. Автор е на над двайсет и пет публикувани книги и единайсет пиеси. Публикувал е авторски текстове в „Playboy“, „Hustler”, “MAXIM” и „МAX”. От 2000 г. е отговорен сценарист на „Шоуто на Слави“. Носител е на „Наградата за дебют в областта на изкуствата“ и награда „Цветето на Хеликон“ за романа си „Моят таен любовен живот“ за най-продавана българска книга в книжарници „Хеликон“. Женен е и има двама сина.
Ivo Siromahov (2)
Д-р Мила Бобадова е ветеринарен лекар и основател на клиники “Добро хрумване!". През 2011 г. д-р Бобадова получава наградата на публиката на Български хелзинкски комитет “Човек на годината” за активната й дейност по темата за насилието над животните, в следствие на която особената жестокост към животни и боевете с животни са квалифицирани като престъпление в Наказателен кодекс на Република България. Няколко месеца по-късно, д-р Бобадова е включена в класацията “100 най-влиятелни жени на България” на списание Капитал. Д-р Бобадова е асоцииран член на European society of veterinary dermatology Учредител и Председателна Българска Асоциация по Ветеринарна Дерматология.
Mila Bobadova
Свилен Ноев е вокалист на една от най-успешните български рок групи „Остава“. Той е и основният текстописец в шестте албума на групата. Негово дело са хитовете „Шоколад“, „Sex in the Morning“, “Ще дойдеш ли с мен”, “Мъничко човече”. През 2018г. Свилен издава и самостоятелен албум “Different”.
svilen noev
Симона Халачева завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” през пролетта на 2012 г. в класа на проф. Стефан Данаилов. Дебютира на сцената на театър „София“ с ролята си в мюзикъла "СКАЧАЙ!", а участията ѝ там са вече над 14. Играе ролята на Ани в късометражния филм „Одраскан” (Scratched), в сериала „Къде е Маги” изпълнява ролята на Лили Милева, а в хитовия "Откраднат живот" е Мирослава.
Simona Halacheva