Интервюта

Представяме ви нашите лични разговори с популярни лица на непопулярни теми. В тях различни хора отговарят на едни и същи въпроси, защото няма само един верен отговор. Когато става въпрос за психичното здраве, всеки отговор е верен.

Венци Мицов е музикант, писател, телевизионер, сценарист, а в последно време и хоноруван преподавател в Югозападния университет в Благоевград, където преподава „История на поп и рок музиката“. В периода 2015 – 2019 година е общински съветник в Столичен общински съвет. Член е на Комисията по култура и образование, член е на творческия съвет на Столична програма „Култура“, заместник председател на комисията за връзки с гражданите и член на съвета за развитие на Къщата за литература и превод и Столичния съвет по библиотечно дело. Продължаваме. Венци Мицов е автор на симфонична и камерна музика, филмова музика, музика към реклами и поп и рок музика. Като пианист е свирил с оркестъра на БНР, Симфониета Враца, а негови творби са изпълнявани от различни български оркестри. Част е от екипа, създал музиката за EMI номинирания филм на National Geographic “The gospel of Judas”. Негова публицистика е печатана в почти всички издания в България, а като сценарист работи в различни предавания в БНТ, ТВ7, BTV, Pro BG.
Venci Micov
Дарина Такова е оперна певица и педагог. Родена е в София и учи музика от дете. Получава музикалното си образование в Музикалното училище и Консерваторията в София. Кариерата ѝ обхваща всички най-големи и престижни световни оперни сцени - Миланската Скала, Ковънт гардън в Лондон, Метрополитън Опера и Карнеги хол в Ню Йорк, Арена ди Верона, Концертгебау в Амстердам, всички театри в Италия, най-престижните сцени на Европа. Гостувала е в Корея и Япония. Още от студентските години е назначена като артист-солист в Софийска опера. Има награди от престижни оперни конкурси като “Франциско Виняс” в Барселона, “Луиза Тоди” в Лисабон, “Тоти дел Монте” в Тревизо, “Млади оперни певци” в София. От 12 години преподава пеене и ръководи фондация за обучение и подпомагане на млади оперни певци на интернационално ниво.
darina-takova
Владислав Миланов е доцент в Катедрата по български език на Софийския университет "Св. Климент Охридски" и директор на Център за анализ на политическата и журналистическата реч. Съвместно със студенти българисти, юристи и историци в продължение на 15 години наблюдават и анализират речта на публично говорещите хора в България. Доцент Миланов е сред най-обичаните и уважавани преподаватели в академичните среди.
Vladislav Milanov
Вече 18 години Богдана е част от екипа на БГ Радио. Заедно със Симеон Колев водят Стартер – сутрешното шоу на БГ Радио. Това е първото радио в живота ѝ и първото работно място, на което се чувства на място! Виждали сте я и на екран – най-скоро в „Часът на мама“ по бТВ, а от миналата година можете да я видите и на театрална сцена. Богдана се върна към театъра след пауза от 20 години и сега заедно със Здрава Каменова играят две гладни за живот жени в „Апетит“ на Камерна сцена на „Сълза и смях“.
bogdana-ogimg
Енчо Данаилов или Бате Енчо, е актьор и телевизионен водещ. Дълги години води предаването „Кой е по-по-най“, а от 1990 до 2000г. е преподавал в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ по актьорско майсторство за куклен театър, пантомима и анимационна режисура. Бате Енчо говори японски език и играе и популяризира японски игри, пее японски песнички. Към момента е Художествен Директор на Park "Парк Боби и Кели - Патиланци".
Encho Danailov
Ража Файез Ел Мадхун е фронт-уомън на бандата Dead Man's Hat, текстописец и композитор. Учила е финанси в УНСС, но срещата й с музиката на 22-годишна възраст я прави самоук китарист и сцената бързо я отнема от финансите. Ража е палестинка, родена в Кувейт, но живее в България от 1992г. 
Raja Dubdab
Калин Даскалов - Стопан е книговезец. В южнославянските култури стопан е, най-общо, дух, който пази дома. През 2018г. Стопан е формално признат от Националната Занаятчийска Камара за майстор. Работи заедно с баща си, който в малката си бижутерска работилница изработва апликации и закопчалки от благородни метали за книгите.
Stopan open graph
Лазар Радков е съосновател на благотворителната кампания "Капачки за бъдеще", която дарява кувюзи на медицински заведения и в момента е насочена към малки населени места. Той е и създател на проекта Live to Lift, чиято основна цел е да помагне на хората да подобряват здравето, външния вид и физическите си постижения. Лазар е завършил специалност "Наука за храненето" в Хамбург, Германия и е автор на книгата "Яж шоколад и отслабвай".
Lazar Radkov open graph
Емил Джасим е учител по история, образователен експерт и анализатор на процесите в Близкия Изток. Създател е на ученическата платформа за тийнейджърски каузи „Репортийн“. Участник е в множество проекти, свързани с квалификацията на учителите и въвеждането на иновативни образователни методи. Автор е в редица интернет и печатни издания, сред които списание L’Europeo и Club Z.
Emil Jassim
Радина Боршош е родена на 31 декември 1997 г. в София. Следва актьорско майстортство в НАТФИС в класа на проф. Стефан Данаилов. Започва да се занимава с театър още като ученичка в студията на Малин Кръстев в Младежки театър „Николай Бинев“. Освен в театъра, има и главни роли във филмите „Солвейг”, „Маймуна”, „Привличане” , сериалът на Нова телевизия „Ние, нашите и вашите”.
radina-borshosh-open-graph-1